Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Jag kände att hjärtat slog snabbare när jag såg honom"

Vesna Gorseva och Blagojce Gorsev träffades för första gången i Makedonien 1996. De var intresserade av varandra i flera år innan de blev ett par, och brukade skoja om att gifta sig i framtiden. Så blev det, och i år har de varit gifta i 15 år.

Vesna Gorseva och Blagojce Gorsev idag, i Pildammsparken vid Margaretapaviljongen.Bild: Lars Brundin
Första gången Vesna och Blagojce såg varandra var utanför ett sjukhus i Makedonien. Han var där med sin pappa, hon med sin kusin och morfar.
Båda är svensk-makedonier, hon uppvuxen i Malmö och han i Eslöv. De brukade semestra med sina familjer i hemlandet under somrarna.
– När jag såg honom på sjukhuset förstod jag att något hade hänt, han såg så ledsen ut. Sen var han så himla snygg med, jag kände att hjärtat slog snabbare när jag såg honom, säger Vesna Gorseva.
De hälsade på varandra, och det visade sig att han bodde granne med kusinen som Vesna Gorseva sov över hos.
– De hade balkongerna mittemot varandra, så jag höll koll på balkongen hela tiden, säger hon.
– Det var absolut kärlek vid första ögonkastet. Hon var verkligen iögonfallande, jag tyckte hon var en jättevacker tjej, brunhårig, bruna ögon, verkligen i min smak, säger Blagojce.
Genast väcktes ett intresse.
– Jag flörtade när vi sågs på makedonska fester i Sverige, och jag sa till henne flera gånger, när vi blir äldre ska vi gifta oss, säger han och skrattar.
Vesna Gorseva minns också hur Blagojce Gorsev skojade om att de skulle gifta sig.
– Jag märkte att han höll koll på mig på fester, och han viskade om mig med sina vänner. Efter att vi setts på sjukhuset sågs vi på ett café samma kväll, där vi förfestade innan vi skulle till diskoteket. Vi hade redan hälsat, men han hälsade igen och tog min hand, och höll den längs promenaden till diskoteket, säger hon.
Hon kunde inte sluta tänka på honom under den sommaren, och skrev om honom i sin dagbok. Men mycket mer än så hände inte – då. Åren gick och Vesna Gorseva och Blagojce Gorsev fortsatte att träffa på varandra på fester och semestrar.
– Jag brukade alltid gå fram och prata med henne på fester. När hon skulle ta studenten fick vi kontakt, hon bjöd mig på sin student men jag var i Italien och jobbade, så jag kunde inte gå dit, säger Blagojce Gorsev.
Till slut tog Vesna Gorseva reda på hans nummer, ringde och bokade in en träff. Paret träffades på Gustav Adolfs torg, och avslutade sin kväll i Pildammsparken. Vid Margaretapaviljongen hade de sin första kyss.
Resten är en riktig kärlekssaga – Vesna Gorseva och Blagojce Gorsev blev ett par, gifte sig, och fick senare två barn.
– Kärleken är ännu bättre idag, nu har man kommit in i en trygg kärlek. Vi står starka tillsammans inför livets stora utmaningar, säger Vesna Gorseva.
Blagojce Gorsev håller med.
– Livet i dag är rätt så harmoniskt, säger han.
Gå till toppen