Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Jag utvärderar sällan livet”

Tanken var att Martin Forster skulle bli ingenjör, men slumpen ville annat. I dag är han en välrenommerad psykolog med inriktning mot barn. –  Att försöka förstå människans värld är stimulerande, säger han.

Martin Forster studerade teknisk fysik, innan han bestämde sig för psykologi. Ibland kan han längta till precisionen inom tekniken och matematiken.Bild: Henrik Montgomery/TT
Sedan slutet av 1990-talet har Martin Forster arbetat som psykolog med fokus på barn och familjer. Under åren har han utformat och utvärderat metoder för hur lärare kan hantera stökiga barn i skolan, arbetat med att stötta föräldrar, barn och familjer, haft egen mottagning och jobbat inom psykiatrin och socialtjänsten. Han har gett ut faktaböckerna ”Fem gånger mer kärlek” och ”Jag törs inte men gör det ändå” (båda på förlaget Natur & Kultur), och under tio år svarade han på olika läsarfrågor som rörde familjen i Dagens Nyheter – en uppgift han emellanåt fortsätter med i TV4.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen