Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förlust för ÖVK i den första SM-semifinalen

Örkelljunga föll i den första SM-semifinalen mot Falkenberg.

ÖVK föll i den första SM-semifinalen mot Falkenberg och får nu ladda om till returmötet i Örkellljunga om en vecka.Bild: NICLAS JÖNSSON
SM-semifinal 1:3
Falkenberg 3
Örkelljunga 1
Efter att ÖVK inlett det första setet bäst gled initiativet över till hemmalaget. Efter 8–7 var det Falkenberg som förde i matchprotokollet och höll undan till 25–22.
Två poäng från Tomas Vilimas och en från Max Petersson avslöjar att ÖVK hade svårt för att komma till i det offensiva spelet i inledningen. I stället var det centern Einar Andersson som var det farligaste hotet i den första ronden med sina fem poäng.
I det andra setet var det ÖVK som var före från början till slut. Hemmacoachen Per-Anders Sääf tog en timeout vid ställningen 13-10, men det fick ingen större effekt. Till slut vann ÖVK setet med 25–22.
Efter det var det inte mycket som fungerade för Örkelljunga-spelarna. Det tredje setet tog 21 minuter för Falkenberg att dra iväg till 25–14. Sen avgjorde hallänningarna med 25–21 i det fjärde och har därmed skaffat sig ett bra läge inför returen i Örkelljunga om en vecka.
Gå till toppen