Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Signaler om lönedumpning i tio år – Migrationsverket kan inget göra

De senaste fem åren har Sunsalat rekryterat minst 30 personer från utlandet för att hacka och packa sallad i Helsingborg. Tack vare att arbetarna varit bosatta inom EU får de snabbt uppehållstillstånd och kan ta med familjen. I utbyte mot de attraktiva anställningarna måste arbetarna jobba för mycket låga löner.

Bara under förra året fick tio personer uppehållstillstånd i fem år, med hjälp av anställningskontrakt från Sunsalat.Bild: Björn Lilja
I en artikel i helgen kunde HD avslöja att det åter finns vittnesmål om lönedumpning på salladstillverkaren Sunsalat i Helsingborg. Uppgifter som återkommande har förekommit sedan 2013, då företaget hade sin fabrik i Malmö. Tidigare handlade det ofta om nyanlända som beskrev hur de rekryterades ute på stan för lågavlönat arbete i fabriken.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen