Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Skåne behöver göra som andra regioner. Göra rejäla lönesatsningar på vårdpersonalen.”

Det räcker inte med applåder, skriver Malin Tillgren, ordförande för Vårdförbundets avdelning i Skåne.

Om intresset för vårdyrken ska öka måste det finnas möjlighet att göra lönekarriär, skriver Malin Tillgren.Bild: Mats Roslund
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Pandemin har tydliggjort barnmorskors, biomedicinska analytikers, röntgensjuksköterskors och sjuksköterskors avgörande betydelse för en fungerande hälso- och sjukvård. Att ha rätt utbildad personal på rätt plats är viktigt för vårdens kvalitet och patientsäkerheten.
Enligt Socialstyrelsen råder det brist på specialistsjuksköterskor i landets alla regioner. I Region Skåne har bristen på operationssjuksköterskor lett till att operationssalar stängts. Inom Region Skåne är också antalet barnmorskor lågt i förhållande till antalet fertila kvinnor jämfört med i andra regioner.
Nu behöver hälso- och sjukvården få bättre ekonomiska förutsättningar och chefer som står upp för vården, personalen och vågar styra verksamheten.Alltför att behålla de anställda och locka tillbaka de omkring 13 200 sjuksköterskor som inte jobbar inom vården idag.
En undersökning från SCB visar att majoriteten av de sjuksköterskor som lämnat yrket har gjort det till följd av påverkbara faktorer som lön, karriärmöjligheter och arbetsmiljö.
De rejäla lönesatsningar regionerna Kronoberg, Östergötland och Jönköping gjort skickar en signal om att de har förstått att det inte räcker med applåder. Det underlättar sannolikt för dem att både behålla erfaren och att rekrytera ny personal.
Region Skånes ”lönesatsningar” har gjort att regionen 2020 rasat från femte till elfte plats i medellön bland regionerna. Risken är stor att Region Skåne tappar ännu fler anställda som har nyckelkompetens och därmed bli mer beroende av inhyrd personal eller tvingas stänga vårdplatser.
Om intresset förvårdyrken ska öka måste det finnas möjlighet att göra lönekarriär. Den som är mest erfaren och särskilt yrkesskicklig ska tjäna betydligt mer än den som är ny i yrket och mindre erfaren. Det finns regioner som har tagit stora steg i den riktningen. Region Skåne behöver bli en sådan region.
Malin Tillgren, ordförande för Vårdförbundets avdelning i Skåne.
Gå till toppen