Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grannar får inte klaga - fritt fram för bilhallsbygge

Motståndet från grannarna till Motorhallands framtida bilhall i Mellbystrand har varit stort. Mark- och miljödomstolen har dock avvisat protesterna. Nu har mark- och miljööverdomstolen bestämt att inte ge prövningstillstånd. Grannarna har inte rätt att klaga och Motorhalland kan börja bygga.

Här vill Motorhalland bygga sin nya anläggning. Grannarna till skogspartiet har klagat men får inte gehör. Marken är redan sedan tidigare detaljplanbelagd. Den nya detaljplanen som kommunfullmäktige antagit bevarar mer naturmark än den gamla.Bild: Johan W Jönsson/arkiv
Motor AB Halland vill bygga en ny anläggning i skogspartiet vid E6:ans avfart i Mellbystrand. Grannarna i det intilliggande villaområdet vill dock ha kvar skogen och tycker att det nya industriområdet på andra sidan vägen vore en bättre plats för bilhallen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen