Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: Varför tar byggprojekten i Åstorp sådan tid?

Moduler på flera av kommunens skolgårdar får skribenten att undra hur planen för utbyggnad egentligen ser ut.Bild: NTB
Just nu byggs och planeras det mycket för nya bostäder i Åstorps kommun. Nya bostäder genererar oftast inflyttning av barnfamiljer. Hur ser planeringen och strategin ut med förskolor och skolor för inflyttande familjer?
Inne i tätorten ser man idag tre skolor med moduler på skolgården. Moduler brukar betyda att man är trångbodda och därför tillfälligt måste använda denna, oftast dyra, lösning. Finns det någon plan för utbyggnad av dessa skolor om det kommer ytterligare elever och förskolebarn?
Det ska i och för sig byggas en ny skola på Haganäs. Detta har väl varit på gång i snart 10 års tid men än så länge har det inte hänt så mycket.
Vad är det som tar sådan tid? Ligger det på tjänstemannasidan eller hos kommunpolitikerna? Runt om i grannkommunerna verkar det gå betydligt fortare från beslut till verkställande.
Om det inte finns planer för kommande inflyttningar och alla kommunala byggprojekt ska ta så lång tid, så lär det snart finnas ännu mer moduler runt om i kommunen som kostar skattebetalarna dyra pengar.
Frågan är vem som tjänar pengar på denna lösning?
Jag bara undrar...
Gå till toppen