Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: ”Vill Liberalerna skydda sig själva från smitta men är villiga att offra andra politiker?”

Bildningsnämndens ordförande svarar Bodil Hellberg angående beslutet att alla förtroendevalda ska delta fysiskt på mötet med nämnden den 24 mars.
Precis som Bodil Hellberg skriver så har vi haft en pandemi i över ett år och vi anpassar vår vardag efter detta. Tyvärr så anpassar sig inte Svenska rikets lagar lika snabbt. Enligt kommunallagen tillåts möten på distans om fullmäktige har beslutat detta. Vilket fullmäktige har gjort, men vidare kan man läsa följande. Deltagandet ska i sådant fall ske genom ljud- och bildöverföring i realtid samt på ett sådant sätt att samtliga deltagare kan se och höra varandra och delta på lika.
Det enda mötesrum som erbjuds idag där vi har tekniken är för liten för att på ett säkert sätt kunna ha våra nämndsammanträden. Den sal vi använder oss av just nu är dimensionerad för betydligt fler personer än vad vi är vid våra sammanträden.
Tyvärr så saknar denna salen tekniska utrustningen som krävs för att kunna ha digitala möten som uppfyller kommunallagen.
Jag som ordförande kan inte och kommer inte neka en ledamot i nämnden att deltaga fysiskt på våra möten. Därför måste jag anpassa vår mötesplats till sådana mötesrum som tillåter oss ha våra möten säkert fysiskt.
Att vi kunde ha digitalt deltagande på vårt arbetsutskott beror endast på antalet deltagare, vi kunde använda det mötesrum som finns tillgängligt och där tekniken finns.
Fullmäktige tog ett beslut om att tillåta digitala möten och man påbörjade en upphandling för att kunna utrusta vår största sal med den teknik som behövs för det. När detta är klart och den tekniska utrustningen finns på plats så kommer vi kunna ha även våra nämndsammanträden digitalt. Men tills den dagen så måste vi anpassa oss till verkligheten.
Murat Özbalci
Bildningsnämndens ordförande
Menaida Hasanovic
Vice ordförande Bildningsnämnden
Gå till toppen