Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pressar München om EM-publik

Tysklands fotbollsförbund uppmanar de styrande i München att göra det möjligt att ta in publik på Allianz Arena under EM i sommar. För senast på onsdagen måste Uefa få svar.

Bayern München får inte spela inför publik på Allianz Arena och det är inte säkert att myndigheterna godkänner publik i EM heller. Arkivbild.Bild: Andreas Schaad/AP/TT
Om det blir helt nej till publik riskerar München att bli av med sina EM-matcher.
– Jag har bett stadens och regionens styrande att göra allt de kan för att presentera en plan som tillåter åtminstone en del publik på matcherna i München, säger Rainer Koch, vice ordförande i Tysklands fotbollsförbund (DFB).
Europeiska fotbollsförbundet Uefa har satt onsdagen som tidsgräns för de tolv EM-värdstäderna att presentera om man kan ta in publik på matcherna i sommarens EM för herrar.
De som inte kan garantera publik riskerar att bli av med EM-värdskapet. I München är det tänkt att Tyskland ska spela sina gruppspelsmatcher mot Frankrike, Portugal och Ungern. Även en kvartsfinal är tänkt att avgöras på Allianz Arena, hemmaplan för Bayern München.
Bayern har inte fått spela inför publik i Bundesliga.
– I andra länder är det inte bara i vaccineringen som hastigheten är högre utan också vad gäller utveckling och införande av planer för att ta in åskådare på läktarna, säger Koch.
Italiens regering gav, enligt Reuters, under tisdagen grönt ljus för publik på Roms Olympiastadion, där bland annat öppningsmatchen Turkiet–Italien spelas den 11 juni.
Den 19 april sammanträder Uefas styrelse och den 20 april ska ett slutgiltigt beslut tas om EM:s värdstäder och publik.
EM spelas mellan den 11 juni och den 11 juli. Sverige spelar sina matcher i Bilbao och Dublin.
Fakta

Fotbolls-EM:s värdstäder

Totalt är tolv städer värdar för sommarens fotbolls-EM:

Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Köpenhamn, Dublin, Glasgow, London, München, Rom och S:t Petersburg.

Gå till toppen