Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rysare när Skuru slog Skara i första SM-semin

Det är långt till finalen men Skuru kom en bit på den planerade färden dit. 25–24 mot Skara ger fördel (1–0 i matcher) i semifinalserien i damernas slutspel.

Daniella De Jong och hennes Skuru vann den första SM-semifinalen mot Skara med knappa 25–24. ArkivbildBild: Erik Simander/TT
Skara hade 13–12 i halvtid, mycket tack vare Lærke Sørensens starka spel mellan stolparna.
Men danskan var inte helt nöjd.
– Vi spelar lite stressigt, men vi fajtas. Tempot blev lite för högt för båda lagen. Min form känns bra. Det är de här matcherna jag gillar, säger hon till C More
Skurus mittnia Daniella De Jong krävde mer av sitt lag.
– Det var så där, jag inte asnöjd. Jag är glad att det är de här siffrorna. Jag tycker att det hackar lite.
Hackade gjorde det fortsatt en bra bit in i den andra halvleken. Skara var ett tag uppe i en tvåmålsledning men då fick Skuru mer och mer struktur på spelet, nådde ifatt (19–19) och förbi (21–20).
Och det var De Jong som visade vägen – med både mål och målgivande passningar. Det fina inspelet till Vilma Matthijs Holmbergs sjätte mål gav 24–22.
– Skönt och viktigt för gruppen att vi kan knyta ihop det och vinna. Vi tar tid på oss och jobbar oss ikapp, men det var ingen perfekt match. Vi måste bli bättre till nästa match på fredag, säger Matthijs Holmberg till C More
Skara stretade emot och fick med sekunder kvar chansen att kvittera, men slängde bort bollen.
– Vi var tvungna att komma till skott. Vi är så klart besvikna, hänger med hela matchen men tar lite för många utvisningar, säger Mikaela Johansson i Skara.
I den andra semifinalen möts Sävehof och Höör i den första matchen på onsdag.
Semifinalserierna avgörs i bäst av fem matcher.
Gå till toppen