Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Smittan bland yngre ökar i Helsingör – skjuter fram skolöppningen

Det danska samhället står inför ett kontrollerat öppnande. Men när smittan ökar mest bland Helsingörsbor i skolåldern kan skolöppningen i kommunen dröja ytterligare en tid.

Under påskveckan har Helsingörs kommun fått 84 bekräftade fall av covid-19 varav hela 30 av personerna är i åldersspannet 10-19 år.
Tanken var att skolorna i Helsingör åter skulle öppna på tisdagen efter påsk. Men ett för högt smittotal gjorde att eleverna fick vänta ytterligare en vecka. Nu lutar det åt att återgången kan ta längre tid än så, skriver Helsingör Dagblad.
Åldersgruppen 0-19 år står nu för 38,6 procent av smittade i kommunen.
Samtidigt som skolorna håller fortsatt stängt öppnade serviceinrättningar som frisörer, massörer och tatuerare som hållit stängt länge, men bara för de som blivit vaccinerade, haft corona eller har testats negativt inom de senaste 72 timmarna. Därför ringlade, enligt sn.dk, köerna långa till testcentret vid Helsingörs färjeterminal för folk som sedan ville ta sig till frisören.
Färjeterminalen är sedan 31 mars inte bara testcenter utan även åter en passage till Sverige då den svenska regeringen hävt inreseförbudet från Danmark. Ett negativt covid-19-test krävs dock fortfarande för resa över Sundet, men än så länge enbart från danskt håll.
Helsingörs kommun ligger för närvarande på plats elva bland de danska kommunerna när det kommer till flest nya smittade.
Gå till toppen