Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Alla radhusen på Potatisåkern är sålda

Det var trögt inledningsvis. Men nu har Nordr fått sålt även etapp två av radhusen i kvarteret Växthusen – tidigare Potatisåkern. I mars nästa år blir det inflyttning.

Mats Lorentz är säljansvarig för radhusen på Potatisåkern. Nu är alla 44 hus sålda.Bild: Anders Malmberg
Det var i fjor som säljstarten gick för etapp 1 av radhusen på Potatisåkern eller Växthusen som området numera heter. Då hade den tidigare ägaren Veidekke tvingats till ett omtag sen den första säljstarten gått för dåligt.
Konceptet gjordes om och nu har även etapp 2 av radhusen sålt slut. Det handlar om sammanlagt 44 radhus som är mellan 115 och 125 kvadratmeter stora.
Det billigaste har gått för 2,495 miljoner kronor och det dyraste för 3,25.
– Vi är naturligtvis stolta över att vi nu sålt alla 45 radhusen. Det har funnits ett väldigt stort intresse för projektet sen säljstarten då vi sålde 23 radhus på mindre än tre månade, säger Mats Lorentz, säljansvarig på Nordr.
Så här ska radhusen se ut när de är klara.Bild: Nordr
Bygget av de första radhusen är redan igång.
– Vi började med grunderna i januari-februari och de första 15 husen har redan stommarna uppe.
De som var tidigt ute och köpte, får flytta in i mars 2022.
Vilka är det då som köpt? Enligt Nordr är 70 procent 35 år eller yngre. En stor majoritet – 75 procent – flyttar hit från Helsingborg. Runt 20 procent flyttar till Viken från andra delar av Höganäs kommun.
– Det är glädjande att det är stor inflyttning till Viken och Höganäs kommun. Det följer den strategi, målsättning och analys som vi kom fram till under projektets inledning, säger Mats Lorentz.
Först hade Nordr svårt att få sålt radhusen. Men sen konceptet gjordes om har försäljningen gått bättre.Bild: Nordr
Samtidigt löper bygget av de fem 4,5-våningshusen på Potatisåkern vidare. Här har Nordr inte varit lika lyckosamma med försäljning av 66 bostadsrätter som med radhusen.
– Alla är inte sålda än. Vi har sålt 35 stycken, säger Mats Lorentz.
I de husen är det inflyttning i november i år.
Gå till toppen