Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dahlin hyllas efter segern

Efter den rekordlånga sviten utan seger i NHL, 18 matcher, har Buffalo nu tagit poäng i fem matcher i följd. Rasmus Dahlin hyllades efter 4–3 mot New Jersey. – Vi hade inte vunnit matchen om inte han hade höjt sig till sin bästa nivå, säger tränaren Don Granato.

Buffalos Rasmus Dahlin och Casey Mittelstadt som båda gjorde ett mål och en assist i segermatchen mot New Jersey.Bild: John Minchillo/AP/TT
Den svenske backstjärnan gjorde ett mål och en assist i matchen.
– Han såg till att vi kom tillbaka in i matchen. Det visade att vi behöver honom när han har bra självförtroende. När man inte har självförtroende tvekar man och då bryter motståndarna, säger den tillfällige tränaren Granato efter matchen.
– Men när man är i zonen reagerar man på instinkt och hans instinkter är otroliga.
Dahlin gjorde 3–3-målet i andra perioden, hans tredje för säsongen, och säger efter matchen att hela laget fått tillbaka självförtroendet efter den mardrömslika perioden då Buffalo satte NHL-rekord med 18 raka matcher utan seger (15 förluster, tre oavgjorda).
– Det är en sån härlig känsla att vinna. Man ser killarna le på bänken under spelet. Alla gör misstag, men vi bara släpper dem och fortsätter. Alla har självförtroende och alla vill ha pucken nu, säger Dahlin.
Även Rasmus Asplund gjorde mål för Buffalo, hans fjärde. Linus Ullmark vaktade målet och räddade 27 av 30 skott.
Jesper Bratt gjorde mål för New Jersey, hans femte för säsongen.
– Vi spelade inte tillräckligt bra i dag. Vi glimtade till ibland men behöver vi bättre som lag. Vi spelar i en svår division och det gäller att kämpa hårt. Jag tror att vi har en ny växel och den ska vi ta fram till nästa match, säger Bratt.
Gå till toppen