Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mer än hälften av presentkorten har inte använts än

Laholms kommun gav de kommunanställda en fin julgåva ifjol. Ett presentkort på 1 300 kronor. Dels handlade det om en gest som visade på uppskattning för det arbete som lagts ner under året men lika mycket var det för att stötta den lokala handeln under pandemin. 43 procent av presentkorten har använts i skrivande stund.

Så här såg det ut förra våren när kommunen för första gången lanserade presentkort till sina anställda. Den gången handlade det om 150 kronor och lagom till jul nästan tiodubblade kommunen den insatsen för att ge handeln en injektion. På bilden ses kommunchefen Anders Einarsson och kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C) efter att de handlat i Jessica Svenssons butik Smycket Ur & Guld vid Stortorget i Laholm.Bild: Arkivbild
Totalt handlade det om en satsning på 3,3 miljoner från kommunens sida. Mottagarna har ett halvår på sig att nyttja presentkorten och det går att använda dem fram till den sista juni i år. Än så länge har 43 procent nyttjats men det är två och en halv månad kvar av tiden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen