Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Antalet smittade i Helsingborg ökade under påskveckan

De tre senaste veckorna har antalet smittade ökat i Helsingborg. Under påskveckan testades 463 personer positivt för covid-19.

Folkhälsomyndighetens siffror över antalet smittade i landet vecka 13 presenterades under torsdagen och för Helsingborgs del blev det åter en gång en uppgång av antalet drabbade. Fortfarande är dock nivåerna tydligt lägre än när det var som värst strax före jul då Helsingborg var en av de värst drabbade platserna i landet.
Totalt har nu drygt 16 000 personer konstaterats smittade i Helsingborg sedan pandemin började för ett drygt år sedan. Samtidigt har över 6300 personer fått sina två doser av vaccin och är därmed färdigvaccinerade.
På Helsingborgs lasarett låg på torsdagsmorgonen 19 personer inlagda för covid-19, varav tre på intensivvårdsavdelning. På sjukhuset har antalet inskrivna covidpatienter stadigt minskat de senaste veckorna. Tidigare i veckan rapporterades dock om en ökning men om den ökningen blir bestående när hela veckan summeras går ännu inte att säga säkert.
Gå till toppen