Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag.

Skåne

Operationstakten i Skåne skruvas upp igen – men årslång eftersläpning

De planerade operationerna i Skåne är nere på hälften av normal kapacitet, inom vissa områden bara en tredjedel. För att kunna skruva upp takten ska fler operationer nu utföras i Helsingborg och Kristianstad, medan covid-iva koncentreras till Lund och Malmö.
Läs också Operationstakten i Skåne skruvas upp igen – men årslång eftersläpning
Helsingborg

Frågan för barnsjukhuset akut: ”Huset behöver hitta hem igen”

Region Skåne säger nej tack till att köpa tillbaka barnsjukhuset från en privat ägare. I maj går kontraktet för Medicinhistoriska föreningen ut. Läget är akut och det sista hoppet står till kommunen som en gång ägde huset.
Läs också Frågan för barnsjukhuset akut: ”Huset behöver hitta hem igen”
Ängelholm

Politiker svänger om minskade skolgårdar i Ängelholm

Att det finns allmän parkmark utanför skolan är inget skäl till att krympa skolgården. Politikerna i Ängelholm har nu enats om riktlinjer för skolgårdarnas storlek. Det kommer att få konsekvenser för planerade byggen.
Läs också Politiker svänger om minskade skolgårdar i Ängelholm
Landskrona

Så ska höghuset se ut vid sjukhuset

16-våningshuset i sjukhuskvarteret blir ett av stadens högsta hus med vidsträckt utsikt över Landskrona. Fastighetsbolaget 3Hus har nu presenterat hur de vill bygga högt med totalt 55 bostadsrätter. I nästa etapp blir det ytterligare 20 bostäder.
Läs också Så ska höghuset se ut vid sjukhuset
Höganäs

Ransvik återfår sin forna glans

Klassiska badplatsen Ransvik ska rustas upp. Länsstyrelsen, Höganäs kommun och Sparbanksstiftelsen Gripen gör gemensam sak och satsar tillsammans 700 000 kronor.
Läs också Ransvik återfår sin forna glans
Sverige

Förslag till ny svensk migrationslag

Regeringen har presenterat förslaget till ny migrationslag. S och MP är nu överens om vilka asylsökande som kan få stanna på humanitära skäl. Lagrådsremissen innebär en rad andra lagändringar i utlänningslagen.
Gå till toppen