Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbla guld för Piteå – och syskonen Andersson

Johan Häggström åkte sistasträckan för Piteå i SM-stafetten. Arkivbild.Bild: Adam Ihse/TT
Det var syskonen Anderssons i SM-stafetterna i skidor i Kalix. Ebba Andersson avgjorde damstafetten på sin andrasträcka och brorsan Fredrik drog ifrån för Piteå redan på förstasträckan.
Andersson gav Björn Sandström 24 sekunders försprång. Sandström och Johan Häggström förvaltade ledningen som i mål efter de 30 kilometerna var 11,3 sekunder.
– Det känns väldigt bra, jag höll mig till min plan att hänga med i början och öka i början på andra varvet, säger Andersson i Expressens tv-sändning.
På frågan om hur det kändes att både han och syrran Ebba avgjorde stafetterna på sina sträckor, svarar han:
– Att jag avgjorde är att ta i. Men det var kul att åka bra och att få göra det tillsammans med Björn och ”Hägga”. Vi hade en riktigt bra dag, tjejerna också. Vallarna gjorde ett megajobb.
Åsarna, regerande svensk mästare, kom tvåa. I laget åkte Markus Ruus, Jens Burman och William Poromaa. Och Falun-Borlänge, med Simon Andersson, Leo Johansson och Hugo Jacobsson, tog bronset, 2.54 minuter bakom Piteå.
Gå till toppen