Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Idrottsföreningar städar kusten i Ängelholm och Båstad

Den här helgen ska kusten rensas från skräp. I Ängelholm och Båstad deltar flera idrottsföreningar.

Den 10 och 11 april väntar en landsomfattande städning i form av ”Städa Kust 2021”. Det handlar om idrottsungdomar som rensar kusterna från skräp, från Strömstad och längs hela västkusten ner till och med Ängelholm. Bakom projektet står Städa Sverige som är den svenska idrottsrörelsens miljöorganisation.
De som städar i Ängelholm och Båstad är Västra Karups IF:s F14-lag som städar från Ramsjö till Glimminge Strand. Städar vid Vejbystrand gör Engelholms volleyboll F07/08. GK Engelholmsgymnasterna städar från Rönne å till Skepparkroken och Jonstorp hockey team 08 städar stranden utanför Ängelholm från Sibirien till Rönne å.
Organisationen bakom meddelar att intresset för att städa kusten är större i år än vad det brukar vara. I och med pandemin är många idrottsklubbars kassor ansträngda och intresset för att delta är därför större.
Städningen utmed hela den svenska kusten avslutas i september.
Gå till toppen