Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ilska efter brutalt kvinnomord i Kirgizistan

”Skäms!” ropade de hundratals demonstranter som samlats utanför det kirgiziska inrikesministeriet för att kräva rättvisa för den mördade Aizada Kanatbekova. Folkmassan krävde bland annat att ansvariga politiker skulle avgå och att polisen skulle utreda mordet mer grundligt.
Den 27-åriga Aizada Kanatbekova kidnappades den 5 april och hittades sedan död genom strypning i en bil två dagar senare. I bilen fanns även kroppen av en man som tros ha dött av självförvållade skador.
På en videoupptagning från kidnappningen syns dock ytterligare gärningsmän, och trots att videoinspelningen tydligt visar bilens registreringsnummer så lade polisen ner ärendet utan att kunnat hitta de övriga gärningsmännen.
Polisens agerande, eller brist på det, har lett till folklig upprördhet och nu kräver en växande skara att landets politiker tar krafttag mot liknande våldsbrott som riktas mot kvinnor.
Gå till toppen