Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: ”Vi svarar gärna vår hyresgäst... två gånger”

VD Jesper Månsson förklarar varför p-avgiften höjs inom Höganäshem.

Till en början får jag beklaga att Bosse Svensson anser att Höganäshem är nonchalanta. I ljuset av bombdådet och den fantastiska insats som vår personal gjorde, och fortfarande gör, är den kommentaren illa vald.
Dessutom fick Bosse Svensson svar i mejl dagen efter, varför påstå något annat?
Bosse efterfrågar svar på det vi beskrivit som service, städning och underhåll. Städning förklarar sig själv däremot kan underhåll och service kräva en ytterligare förklaring.
En p-yta är en bit mark som köpts och anlagts. Efter att livslängden på anläggningen förbrukats måste den ersättas. På en p-yta görs inte detta så ofta men när det blir tid ska pengar finnas för att finansiera projektet.
Om priset på anläggningsarbete (makadam, asfalt, belysning, staket etc) går upp måste priset på uthyrningen följa med.
Det kan mycket väl stämma att Höganäshem ”tjänat” en halv miljon på p-platserna under tiden Bosse Svensson bott på Hjalmars fält men inom några år kommer renovering av p-ytorna i området kosta flera miljoner. Är det då inte rimligt att de som hyr en p-plats får bära kostnaden?
Utöver kostnader för mark och anläggning ska belysning betalas, p-tillstånd administreras och p-bolag anlitas som bötfäller okynnesparkering. Ingen av dessa kostnader tycker vi ska belasta den som cyklar eller åker buss.
Vi beklagar, och har förklarat, den procentuella ökningen men en p-plats för 200 kr/mån på Hjalmars fält är inte orimligt. Den generella prisbilden i Höganäs är fortfarande låg på detta område jämfört med andra orter.

Jesper Månsson, vd

Gå till toppen