Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna i Perstorp åtalas för bedrägeri

En kvinna från Perstorp åtalas vid Helsingborgs tingsrätt för att olovligen ha gjort en större banköverföring till sitt konto. Pengarna kom från hennes före detta sambo.

Det var hösten 2018 som kvinnan utan lov ska ha fört över 156 000 kronor från mannens bankkonto till sitt eget, under tiden som han var på sitt arbete.
Enligt åklagaren har kvinnan gjort sig skyldig till både dataintrång och bedrägeri när hon använt mannens inloggningsuppgifter och bankdosa utan att han visste om det.
Kvinnan förnekar brott.
Bevisningen är i huvudsak teknisk, men det finns också ett vittne som kvinnan berättat för att hon tagit pengarna. Genom kontoutdrag, bank-ID-rapporter, IP-nummer och SMS-konversationer anser åklagaren att det går att bevisa att mannen inte förde över pengarna frivilligt, utan att det var kvinnan som utförde transaktionen på egen hand.
Kvinnan och mannen hade varit sambos och var vid separationen oense om ekonomin och vad som skulle ingå i bodelningen. När transaktionen gjordes var många frågor ännu inte avgjorda, men paret anlitade inte heller någon jurist för att reda ut vad som gällde.
Motivet till brottet ska ha varit att kvinnan på egen hand hade bestämt sig för vad hon tyckte att hon hade rätt till.
Gå till toppen