Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Legendaren Elder hyllad när US Masters startade

Lee Elder (till vänster) fick applåder av Gary Player, Jack Nicklaus och publiken på Augusta NationalBild: Matt Slocum/AP/TT
US Masters på Augusta National inleddes med en hyllning av Lee Elder. Den nu 86-årige amerikanen var 1975 banbrytande som den förste svarte spelaren som tävlade i Masters. I år hade han hedersuppdraget att vara med vid den traditionsenliga öppningsceremonin på första tee.
– Det här överträffar med råge allt som någonsin har hänt mig inom golfen, sade Elder.
Elder fick en lång och ljudlig applåd från publiken som i år har släppts in på Augusta, men hälsotillståndet tillät inte att han slog ett utslag på det första hålet. Det gjorde däremot Gary Player, 85, och Jack Nicklaus, 81. De två legendarerna delade tidigare uppdraget att slå ut på ettan med Arnold Palmer, som dog 2016.
88 spelare är med i årets första major, däribland Henrik Stenson som är ensam svensk i startfältet. Dustin Johnson är regerande mästare efter segern i den coronauppskjutna upplagan i november.
Gå till toppen