Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hundratals "halländska jobb" skapas när företag i Markaryd växer

Känner du till att 300-350 hallänningar varje dag bilpendlar till arbetsplatser i Markaryd? Visste du att en bra bit över 500 nya jobb kommer att skapas i grannkommunen de närmaste åren och att de suktar efter kompetens och medarbetare – i Halland? LT har träffat två tunga näringslivsprofiler i Markaryd som förklarar vinsterna med persontågstrafik på Markarydsbanan och de risker som finns om projektet försenas.

Benny Torstensson, ordförande i Tillväxt Markaryd, och Gerteric Lindquist, vd för Nibe, ser persontågstrafiken på Markarydsbanan som en tillväxtkatalysator för hela bygden. Många arbetstillfällen står på spel de närmaste åren när flera företag i Markaryd expanderar, vilka kommer rikta sökljuset mot Laholm, Halmstad och Halland för att klara kompetensförsörjningen.Bild: Rickard Gustafsson
Laholms Tidning har begett sig över länsgränsen för att ta pulsen på arbetsmarknaden i Laholm. Ja, du läste rätt. På tågstationen i Markaryd väntar Benny Torstensson och tar mig med på en rundtur i den företagstäta kommunen som genomborras av E4:an.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen