Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sumar Almadjed: ”Jag har inte varit jättestressad”

Uppåt. Det är riktningen på Sumar Almadjeds fotbollsresa och form.
– Jag känner mig bekväm med tillvaron i BoIS, säger han.

I lördags hade BoIS sin premiär i superettan och vann med 2–0 mot Värnamo. Det var också Sumar Almadjeds debut i Sveriges näst högsta liga.Bild: MATHILDA AHLBERG
Superettanpremiär. Superettandebut. Då säger Sumar Almadjed lugnt och balanserat:
– Förra året mötte vi samma motstånd i princip. Det var en vanlig match och vi vann. Det var egentligen inte mer med det.
Ja, förra året mötte BoIS samma motstånd, Värnamo, tidigt hemma i serien, men med två stora skillnader: Den här gången var det i superettan och inte i Ettan – och det blev seger.
– Det var en nolla. Två mål framåt. Planen var inte jättesnygg, men inte jättemycket hål på den. Vi gjorde det vi skulle. Det var inga jättejättesnygga mål. Det var ett bra skott och en hörna. Vi var jättemycket bättre än Värnamo under matchen.
När HD pratar med Sumar Almadjed sitter han och studerar. Han är inne på sluttampen av sin utbildning i idrottspsykologi vid högskolan i Halmstad. Vi pratar om hans fotbollsresa som började i Eskilsminne, fortsatte i Högaborg – och resten fyller han i själv.
– Jag har tagit det som det kommer. Jag har inte varit jättestressad. Om det är någonting är det uppåt jag gått hela tiden. Jag gick från Höganäs till Hittarp och sen uppåt en nivå i BoIS och nu gick vi upp i superettan. Det ska bli kul att spela en inspirerande säsong med mycket att bevisa för oss alla.
Även formkurvan under 2021 har varit stigande från det att Sumar Almadjed kunde lämna den värsta ljumskproblematiken bakom sig. I premiären gick han före Måns Ekvall i startelvan och balanserade Filip Olsson och Filip Ottosson på mittfältet, men han kan lika gärna spela på deras positioner.
– Jag har väldigt bra kemi med ”Otto”, och Filip Olsson har en annorlunda spelstil och lite mer bryta mönster.
– Jag kanske har fördelen av att jag är bekväm i båda, men sen har de andra andra fördelar framför mig. Det är bara att acceptera att vi är alla olika. Och olika är bra, som man säger.
2018, året när BoIS senast var i superettan, hade man två vinster, en oavgjord och två förluster under den första kvintetten matcher. Alla vet hur det slutade: i förskräckelse och degradering. Så det är för tidigt att dra för höga växlar på premiärsegern.
Sumar Almadjed verkar leva efter devisen: Varför konstla till det i kommande matcher? Härnäst Öster.
– Vi kommer att spela på samma sätt. Vi gör samma saker, det är exakt samma spelare och alla får pusha sig själv och utvecklas. Det handlar om att man gör saker lite bättre hela tiden. Många kan bli riktigt riktigt bra.
Gå till toppen