Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Marie Pettersson: Jenny Jägerfeld är lite för tokrolig i sin nya bok

I uppföljaren till sin Augustnominerade roman ”Mitt storslagna liv” fortsätter Jenny Jägerfeld att skriva om tolvårige Sigge och hans brokiga familj. Men i ”Min storslagna död” saknar Marie Pettersson en engagerande story och karaktärsutveckling.

Jenny Jägerfeld är författare och psykolog. Hon bokdebuterade 2006 och vann Augustpriset 2010 med boken ”Här ligger jag och blöder”.Bild: Hugo Thambert
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
”Min storslagna död” är Jenny Jägerfelds fortsättning på succén med det snarlika namnet ”Mitt storslagna liv” som nominerades till Augustpriset 2019. Det är också andra delen i en planerad ”Skärblackatrilogi” som tar avstamp i författarens egen hemstad. I första boken lärde vi känna 12-åriga Sigge och hans brokiga familj bestående av hans ensamstående mamma, excentriska mormor, två udda småsystrar, grannar, djur och frånvarande farsor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen