Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ulrika-fallet: Assistansbolag anmäler kommunen till IVO

Nedskärningen av Ulrika Bengtssons assistanstimmar från 126 till 48 timmar/vecka är upprörande anser Anika Palko, verksamhetschef för assistansbolaget En Hjälpande Hand. Hon anmäler nu Laholms kommun till IVO (Inspektionen för vård och omsorg).
– Det här är det konstigaste beslut jag någonsin varit med om, säger Anika Palko till LT.

Michaela Månsson och Anika Palko äger och driver assistansbolaget En Hjälpande Hand som bland annat ansvarar för Ulrika Bengtssons personliga assistans. Företaget startades 2013 och har i dag cirka 100 anställda och är främst verksamma i Laholm och Halmstad.Bild: Rickard Gustafsson
Få personer har bättre kunskap om Ulrika Bengtssons vård- och assistansbehov än Anika Palko. Palko är vd och verksamhetschef för assistansbolaget En Hjälpande Hand, med säte i Halmstad, men har lång erfarenhet från assistansbranschen och har arbetat med Ulrika i över två decennier.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen