Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Amason hämtar inspiration från polskt medium

Amason (Nils Törnqvist, Gustav Ejstes, Amanda Bergman, Pontus Winnberg och Petter Winnberg) jobbar med ett nytt album. Arkivbild.Bild: Thomas Johansson/TT
Det svenska bandet Amason släpper en ny singel, ”The Kluski report”, hämtad från det kommande albumet ”Galaxy II”. Singeltiteln är hämtad från ett polskt medium, Franek Kluski, som intresserade sig för ektoplasma, och som bandets pianist Pontus Winnberg hörde talas om via en dokumentär.
”Där någonstans började låten, och jobbade sig sen vidare till att bli en corona-eskapistisk resedröm. Inga vita havsstränder, utan mer typ tigrar och freak shows, kortspelande män vid plastbord och bakgator i Rom. Fast på nittiotalet”, skriver bandet i ett pressmeddelande där man också berättar om medvind i arbetet med den kommande skivan.
Singeln släpps 16 april och bandet firar genom att strömma sin releasefest gratis.
Gå till toppen