Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt idag.

Sverige

Hög smittspridning även bland barn och unga

Smittspridningen fortsätter att öka och är nu hög även bland barn och unga. Skolelever som inte har symtom, men som varit nära en smittad person bör nu testas för coronaviruset, anser Folkhälsomyndigheten.
Läs också Hög smittspridning även bland barn och unga
Läs också Coronapandemin: Här är de aktuella siffrorna
Helsingborg

Stora skador efter branden utanför Hyllinge

Det blev stora materiella skador vid nattens gårdsbrand utanför Hyllinge. Men varken djur eller människor skadades. Vad som orsakat branden är oklart men det verkar ha börjat i en lada och sedan spridit sig till längan med lägenheter och sedan till boningshuset.
Läs också ”Röken var så kraftigt att man inte såg husen från vägen”
Helsingborg

Nisses herrmode stänger i Helsingborg

Allt ska bort när herrekiperingen Nisses herrmode stänger ner sin butik i Helsingborg efter över 50 år. ”Det är jättetråkigt, men vi har helt enkelt inte tillräckligt många kunder”, säger vd:n Bo Perlman.
Läs också Nisses herrmode stänger efter mer än 50 år
Sverige

Budgetsatsning på jobb till unga

Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade i morse regeringens vårändringsbudget för 2021. Många av förslagen har varit kända och handlar om olika förlängda krisstöd till företag, mer pengar till vården, vaccinering och sjuka, och mer pengar till kollektivtrafik på grund av pandemin. Det nya som presenterades var ett jobbpaket riktat mot unga för 1,8 miljarder kronor.
Läs också ”Jobbpaket” på 1,8 miljarder i budgeten
Sport

Eftersnack efter Rögles avancemang

Rögle är klara för SM-semifinal för första gången i lagets historia. HD-sportens Linus Ahlin och Daniel Rooth snackar ner matchen och vad det innebär för Rögle.
”Frölunda har inte varit ens i närheten att rubba dem en enda gång”, säger Daniel Rooth.
Läs också Eftersnack kvartsfinal 4: ”Frölunda har inte ens varit i närheten”
Läs också Rögletränaren: ”Jag älskar samhörigheten i gruppen”
Näringsliv

Lindab investerar 200 miljoner på Bjärehalvön

Byggkomponentsbolaget Lindab genomför flera tunga investeringar i sin hembygd, bland annat ett nytt huvudkontor i Grevie och ett nytt logistikcenter i Förslöv. Bara i år handlar det om olika projekt för över 200 miljoner kronor. – Det som nu händer på Bjäre är en del av Lindabs största investeringsprogram i bolagets historia, säger koncernchef Ola Ringdahl.
Gå till toppen