Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fönsterkross och klotter – dyr nota för skattebetalarna

Ren vandalism som krossade fönster, söndersparkade dörrar och klotter på kommunala fastigheter kostar skattebetalarna årligen runt 300 000 kronor. I den siffran är inte kostnadskrävande reparationer och ersättning av inventarier, till följd av inbrott och stölder, medräknat.

Anders Stam, driftchef på Kommunfastigheter, berättar att skadegörelse och vandalism kostar skattebetalarna stora summor varje år.Bild: Björn Lilja/LT Arkiv
LT har på senare tid rapporterat om skadegörelse på både Knäredsskolan och Veingeskolan. Nu har även två offentliga byggnader i Laholm vandaliserats. Efter den gångna helgen konstaterades att en stor ruta till entrédörren på Parkskolan krossats och att åtta stora fasadskivor på Glänningehallen förstörts efter att ha blivit beskjutna med någon form av fyrverkeripjäser.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen