Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så gick mötet om badbryggan i Mölle

Ett trevligt möte i vänskaplig anda. Så kategoriserar kommunchef Herman Crespin fredagens möte med Skånes vågsurfare. Men något löfte om att bli remissinstans fick inte surfarna. Inte heller besked om att badbryggan ska ändras eller placeras någon annanstans.

Surfarna med Zafer Taylor i spetsen har haft sitt möte med kommunledningen.Bild: Göran Stenberg
På fredagen kom Skånes vågsurfare till stadshuset i Höganäs för att diskutera situationen med den nya badbryggan i Mölle. Ordförande Zafer Taylor och två andra surfingrepresentanter fick då träffa kommunalrådet Peter Schölander (M) och kommunchef Herman Crespin.
Från kommunens sida betecknar man mötet som "trevligt". Badbryggan diskuterades, men även annat som berör surfarna.
– Vi pratade framför allt om samarbete och vikten av att ha en rak och bra kommunikation om det dyker upp frågor som kan beröra surfarna, säger Herman Crespin.
Skånes vågsurfare vill bli remissinstans. Men något sådant löfte fick de inte.
– De kan aldrig bli remissinstans. Vi har fått liknande propåer från andra håll och där har vi sagt nej. Däremot är vi angelägna om att ha dialog, säger Herman Crespin.
Han får medhåll från kommunalrådet:
– Vi kan skapa forum där vi kan bolla idéer med surfarna, säger Peter Schölander (M).
Så här är det tänkt att bryggan ska se ut vid Norra Strandvägen i Mölle.Bild: Höganäs kommun
Kommunen vill nu ha fokuset riktat framåt.
– Det kan handla om vad vi kan göra för att stärka surfingen och göra detta till en surfingdestination, säger Herman Crespin.
Sakfrågan – bryggans vara eller ickevara – avgörs först när mark- och miljödomstolen kommer med sitt besked.
– Där är vi tydliga. Får vi ett gynnsamt beslut genomför vi bygget. Vi utreder inga andra placeringar, säger Herman Crespin.
Samtidigt har kommunen bestämt att ha ett nytt möte med surfarna när mark- och miljödomstolen avgjort frågan.
Zafer Taylor är ordförande i Skånes vågsurfare.Bild: Jonas Lundin
Zafer Taylor håller med om att det var ett bra och trevligt möte. Men han fick inte riktigt de besked han hade hoppats på.
– Jag förstår inte varför det ska vara så svårt. Vi är inte emot en badbrygga, men med små förändringar så kan detta bli en win-win för alla. Folk får en brygga som de kan bada ifrån och vi kan fortsätta surfa och bygger man bryggan på rätt sätt kan surfingen bli bättre, säger han.
Löftet om dialog ser han positivt på. Fast han har hört det förr från kommunens håll.
– Jag hoppas verkligen att detta är gången när det förändras. Det är jättebra om vi kan börja bli involverade. Jag hoppas kommunen menar allvar.
Däremot är han inte glad över beskedet att kommunen inte ändrar på sina byggplaner om man vinner i mark- och miljödomstolen.
– Det hoppas jag verkligen att de inte menar allvar med.
Enligt kommunalrådet Peter Schölander presenterade surfarna inget förslag på hur man kan förändra bryggan.
– Det hade vi så klart varit intresserade av.
Gå till toppen