Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna i Sölvesborg knivhögg sin sovande sambo

En kvinna i Sölvesborg döms för att ha gett sin sovande sambo ett potentiellt dödligt knivhugg i bröstet – utan att denne vaknade. Hon bedöms inte ha insett livsfaran och döms för grov misshandel.

En kvinna i Sölvesborg döms till fängelse för att ha knivhuggit sin sambo medan denne låg och sov. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Kvinnan, som är i 50-årsåldern, döms till fyra års fängelse, rapporterar lokala medier.
Hennes sambo, en man i 60-årsåldern, gick och lade sig en natt i januari efter att ha druckit alkohol och tagit sömntabletter. Han vaknade inte av hugget i bröstet och när han väl vaknade visste han inte vad som hade hänt, skriver BLT. När ambulans larmades satt kniven kvar i bröstet och den fick opereras bort på sjukhus.
Mannen uppges ha tvekat inför att säga vem som utdelat hugget, men pekade till slut ut sin sambo. Han berättade då att hon skadat honom med kniv vid flera tidigare tillfällen och att han då hittat på andra bortförklaringar.
Om kniven hade träffat lite annorlunda eller djupare hade hugget kunnat döda mannen, enligt ett läkarutlåtande som tingsrätten tagit del av. Åklagaren ville att kvinnan skulle dömas för mordförsök, men rätten bedömer att hon inte förstod att hon riskerade att döda mannen och att det därför ska ses som en grov misshandel.
Gå till toppen