Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Macias missade medalj i judo-EM

Tommy Macias har varit på prispallen fyra judo-EM i rad. Men det blir ingen femte raka medalj för det svenska OS-hoppet. 2019 års EM-guldmedaljör slogs ut i kvartsfinal i EM i Lissabon.

Tommy Macias tog inte sin femte raka EM-medalj i judo. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Tommy Macias förlorade kvartsfinalen i 73-kilosklassen mot schweizaren Nils Stump och förlorade sedan även första matchen i återkvalet, som kunde ha gett en match om bronset, mot ryssen Musa Mogusjkov.
För Macias, som är en av de topprankade européerna i sin viktklass, blir EM-insatsen en missräkning. Nu får han ladda om inför VM i Budapest i juni och OS i Tokyo i juli, dit han redan är uttagen.
I 81-kilosklassen blev det en kort EM-insats för svenske Robin Pacek. Han vann sin första match, men åkte därefter ut mot bulgaren Ivajlo Ivanov och fick sedan ingen chans till återkval eftersom hans motståndare i sin tur slogs ut i sin kvartsfinal.
Under söndagen tävlar Marcus Nyman (90 kg) och Joakim Dvärby (100 kg) i EM i Lissabon.
Gå till toppen