Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tredje generationen Sjödahl på väg mot allsvenskan

Familjen Sjödahl från Åsljunga är starkt förknippad med fotboll. Snart kan tredje generationen dyka upp på den allsvenska scenen.
– Jag vill utvecklas så mycket som möjligt, säger talangen Hannah Sjödahl.

Hannah Sjödahl är bara 14 år, men redan med i Vittsjös allsvensk trupp.Bild: Niklas Gustavsson
Farfar Olle blev svensk mästare med Halmstad 1979 och faster Frida spelade i allsvenskan för Vittsjö. Hannah Sjödahl, 14, är därmed tredje generationen som tar sikte på landets högsta serie i fotboll.
Den här säsongen ingår den unga mittfältaren i Vittsjös allsvenska damtrupp. Att det blev just Vittsjö var ganska självklart.
– Jag har alltid hejat på dem eftersom Frida spelade där. Jag var med och tittade ganska ofta, säger Hannah Sjödahl.
Tränarna där såg hennes talang och inför den här säsongen lyftes hon upp i A-truppen. Det betyder mycket för den unga talangen.
– Jag vill utvecklas så mycket som möjligt. Det är en bra miljö för mig att göra det.
Hannah Sjödahl inledde karriären i Röke, men tränar också med ett pojklag i IFK Hässleholm. Det ger henne bättre förutsättningar att konkurrera om en plats även om det sannolikt dröjer något år innan hon får debutera i allsvenskan.
– Jag behöver bli snabbare och starkare.
Vad är du för typ av spelare?
– Jag är offensiv och tycker om att ha mycket boll. Och så har jag bra teknik.
Vittsjö, som slutade femma förra säsongen, inleder årets allsvenska hemma mot Piteå på söndag.
Gå till toppen