Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

61-årig man misstänks för olaga frihetsberövande i Helsingborg

En 61-årig man har gripits i sin bostad i Helsingborg, misstänkt för olaga frihetsberövande av en 65-årig kvinna. Polisen vill inte uttala sig om några detaljer.

Mannen greps i sin bostad på söndagsförmiddagen. Vad som föranlett gripandet vill polisen inte gå in på, men han greps när polisen ”fick kännedom” om det pågående brottet.
– Jag är ganska förtegen om det tyvärr. Jag vill inte säga mer än så, säger Joakim Ekstrand, jourförundersökningsledare vid Helsingborgspolisen.
Brottsoffret är en 65-årig kvinna. Mannen och kvinnan ska inte ha någon relation sedan tidigare. Enligt polisens informatör Åsa Emanuelssons uppgifter på måndagen är kvinnan skärrad men inte skadad.
Mannen är förhörd och anhölls senare på söndagen. Polisen vill inte säga hur han ställer sig till misstankarna.
– Det vill jag inte uttala mig om, säger Joakim Ekstrand.
Under måndagskvällen eller tisdagsförmiddagen kommer åklagare Anders Månsson, som är förundersökningsledare, att ta ställning till om mannen ska häktas.
– Vi börjar få en hyfsad bild av vad som hänt, säger han.
Gå till toppen