Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kaouther Ben Hanias resa till Oscarsgalan började i Malmö

Flyktingdramat och konstsatiren ”The man who sold his skin” är den första filmen av en tunisisk regissör som nominerats till en Oscar. Och det var på Malmö Arab Film Festival som filmskaparen Kaouther Ben Hanias karriär tog fart.

”Jag tänker fortsätta samarbeta med svenskar. Varför sluta när det går så bra?”, säger tunisiskan Kaouther Ben Hania. Hennes bioaktuella film ”The man who sold his skin” är nu nominerad till en Oscar i kategorin Bästa internationella film.Bild: Folkets Bio
Med undantag för Egypten, som har en stark filmindustri, är det svårt att finansiera film i arabländerna. Många försöker uppvakta europeiska bolag, och tunisiskan Kaouther Ben Hania besökte år 2014 Malmö Arab Filmfestival (Maff) för att jaga pengar till sin debutfilm ”Skönheten och odjuren”. Där inleddes ett fruktbart samarbete med det svenska bolaget Laika Film och med filmfonden Film i väst, som nu fortsatt med Oscarsnominerade ”The man who sold his skin”, som dessutom för ett par veckor sedan vann förstapriset på just Maff.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen