Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tung ”hemmapremiär” för Degerfors

Hemmapremiär på bortaplan, mållöst och ny förlust. Nykomlingen Degerfors har fått en tung start på allsvenskan. Kalmar vann med 1–0 i Örebro. – Uselt, säger lagkaptenen Oliver Ekroth.

Degerfors fick spela sin hemmamatch mot Kalmar i Örebro.Bild: Tommy Pedersen/TT
Degerfors tvingades spela sin första hemmamatch i fotbollsallsvenskan sedan 1997 på Behrn arena i Örebro, eftersom Stora Valla ännu inte är i speldugligt skick.
Värmlänningarna trivdes inget vidare.
Degerfors följde upp 0–2 borta mot AIK i premiären med 0–1 mot Kalmar – utan att vara riktigt nära sin första allsvenska poäng på 24 år.
– Det är som om det vi gjorde förra året och på försäsongen är som bortblåst. I två matcher har det varit uselt från vår sida. Det är inte kris eller katastrof för säsongen är lång, men vi måste höja oss, säger Oliver Ekroth.
Mittbacken var inblandad i situationen som ledde till Kalmars segermål, på straff.
Isak Magnusson tog sig enkelt in i Degerfors straffområde och föll i en duell med Ekroth och högerbacken Gustav Granath.
Norrmannen Oliver Berg, som hämtades från Gif Sundsvall till den här säsongen, skickade upp bollen i nättaket till 1–0 för Kalmar.
– Jag nuddar honom lätt på armen men jag tycker inte att det är tillräckligt för straff, säger Ekroth.
Degerfors hade förtvivlat svårt att ta sig förbi Kalmars höga press och bortalaget kunde ställa om gång på gång.
Det gick lång tid mellan attackerna mot Kalmars straffområde.
– Vi har inte skapat en riktig målchans på två matcher. Det är för dåligt. Att tro att det ska funka med en långboll från eget straffområde… Det går inte i allsvenskan, säger anfallaren Victor Edvardsen.
Degerfors håller med envishet fast vid att bollen ska rullas fram genom lagdelarna, även om det mot Kalmar bara resulterade i att spelarna satte varandra i tidspress.
Värmlänningarna får stöd för spelidén – från Kalmars tränare Henrik Rydström.
– Det är jäkligt bra för svensk fotboll med en nykomling som spelar på det sättet. Man kan gå in och kötta och det funkar när energin räcker i början av allsvenskan. Det Degerfors gör är svårare men det kommer att bli skitbra. De behöver bara kalibrera lite grand, säger Rydström.
Kalmar spelade 0–0 hemma mot Östersund i premiären trots ett stort spelövertag och Rydström var lättad över segern mot Degerfors efter en ny imponerande insats.
– Det är jäkligt skönt att få med sig poängen. Till syvende och sist är det resultat man behöver. Annars blir det lite forcerat och stressat, säger han.
Kalmartränaren tyckte att bortalaget kunde ha utnyttjat spelövertaget bättre och gjort ytterligare något mål.
– Matchen lever och det tycker jag inte att den ska göra. Vi blir lite valpiga ibland, säger Rydström.
Tre skador gjorde dagen extra tung för Degerfors. Gustav Granath fördes till sjukhus för undersökning av en fot, ersättaren Sean Sabetkar fick ett knä i ryggen och inhoppande anfallaren Villiam Dahlström fördes ut på bår efter att ha krockat med Kalmars målvakt Lucas Hägg Johansson på tilläggstid
Gå till toppen