Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andersson: ”Ett grundtänk jag tycker illa om”

Fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson vill inte se en stängd europeisk superliga. – Ett grundtänk jag tycker direkt illa om. Det handlar ju bara om pengar, såklart, säger han till Fotbolldirekt.

Förbundskaptenen Janne Andersson gillar inte planerna på en stängd europeisk superliga.Bild: Pontus Lundahl/TT
Andersson är tydlig med vad han tycker om de tolv storklubbarnas strävan att bryta sig loss och bilda en egen, exklusiv liga.
– För det första är jag inte helt chockad, utifrån att det funnits lite signaler tidigare och att det funnits resonemang. Men för mig är fotboll och idrott tävling. Det finns massor av grejer runt omkring med ekonomi och annat som styr och har stor påverkan, men det handlar ju trots allt om att vinna matcher, säger Andersson och fortsätter:
– En av idrottens stora tjusningar är ju att den lille kan slå den store. Att då bestämma sig för en serie som man stänger på något sätt, med ett visst antal... hela det är ju ett grundtänk jag tycker direkt illa om. Jag tycker det är oerhört tråkigt, om det skulle bli så. Sedan är ju det här i sin linda, så vi får ju se hur det landar.
– Själva grundtanken, att välja ut ett antal lag som ska spela, den gillar jag inte.
Janne Andersson ser planerna på en superliga som enbart ett sätt att öka intäkterna.
– Ja, det är ju pengar såklart. Bara pengar. Ekonomin är ju viktig där ute. Jag kan tycka att många av de här klubbarna har en god ekonomi, med det upplägg som redan finns. Jag tycker det vore tråkigt ur det sportsliga perspektivet, säger han till Fotbolldirekt.
Gå till toppen