Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter covidutbrottet – SM-final flyttas

Coronafall i Kalmarsund och Falun har satt käppar i hjulet för herrarnas SM-final i innebandy. Nu flyttas den till 2 maj.

Kalmarsund jagar en plats i SM-finalen. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Inför den femte SM-semifinalen mellan Kalmarsund och Falun konstaterades det att båda lagen hade drabbats av flera fall av covid-19, varpå semifinalen pausades.
Svenska innebandyförbundet meddelar nu att semifinalserien kommer att fortsätta den 27 april. Falun leder semifinalserien med 3–1 i matcher.
Det gör i sin tur att SM-finalen – som skulle ha spelats i Gävle på lördag – flyttas till den 2 maj. Det andra finallaget är Storvreta.
”Vi är glada och tacksamma att alla parter på kort tid kunde komma överens i den oerhört komplexa situation vi befinner oss i. Den lösning vi nu har kommit fram till är den bästa möjliga och vi hoppas att allt går enligt plan för att vi ska kunna genomföra SM-finalen på det här sättet”, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Magnus Nilsson.
Damfinalen ska spelas som planerat på lördag.
Gå till toppen