Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Festlystna höganäsare får vänta till nästa år

Mat- och sommarfesten och pågående coronapandemi är ingen lyckad kombination. För andra året i rad tvingas kommunen att ställa in.

Mat- och sommarfesten arrangerades senast 2019. Både ifjor och i år sätter pandemin käppar i hjulet.Bild: Tom Wall
Sen 2018 har det arrangerats en mat- och sommarfest på gräsytan vid Kvickbadet. Senast det begav sig var 2019 när Timbuktu ihop med Helsingborgsbandet Bai Bang var några av dragplåstren.
Ifjor satte corona käppar i hjulet och då bestämde kommunen sig raskt för att boka om alla artisterna till 2021.
Men nu står det klart att det inte blir någon fest i år heller. Det var meningen att Bo Kaspers orkester och r&b-stjärnan Sabina Ddumba skulle spelat.
– Bo Kaspers hänger med till nästa år. Sabina Ddumba hänger med hon också, säger Ann-Sofie Toremo Gemhardt, ansvarig för eventet på näringslivsavdelningen.
Bo Kaspers orkester var tänkt vara ett av dragplåstren till årets upplaga av mat- och sommarfesten....Bild: Britt-Mari Olsson
Hon tycker det är trist men har inte sett några andra alternativ.
– Att man skulle ändra restriktionerna till att tillåta 15 000 besökare är osannolikt. Det här ska vara en fest för alla och vi vill inte begränsa det.
Ni har inte funderat på att flytta festen till slutet av augusti istället?
– Nej, vi tror att många tänker så och det det är många andra evenemang som krockar i augusti, säger Ann-Sofie Toremo Gemhardt.
....ihop med Sabina Ddumba. Nu får höganäsaren vänta till 2022 innan de får höra artisterna live vid Kvickbadet.Bild: Patrick Persson
Fler artister ska bokas till sommarfesten 2022 som är tänkt att äga rum den 18 juni. Det ska även bokas upp olika aktörer som ska stå för mat och dryck.
– Vi hoppas att vi ska kunna överraska. Man längtar ju nu efter detta. Festen 2019 var helt fantastisk.
Gå till toppen