Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gamestop letar ny vd

Gamestops vd George Sherman ska ersättas senast den 31 juli i år, enligt ett pressmeddelande från spelbutikskedjan. ArkivbildBild: Charlie Neibergall AP/TT
Aktien i spelbutikskedjan Gamestop rusar med nästan 12 procent på New York-börsen efter beskedet om att vd George Sherman hoppar av.
Sherman kommer enligt Gamestop att lämna sin post senast den 31 juli i år och bolaget har inlett jakten på en ersättare.
Beskedet kommer sedan en av av Gamestops storägare, Ryan Cohen, tagit över som styrelseordförande. Cohen äger cirka 13 procent av Gamestop-aktierna och trycker på för att få fart på kedjans onlineerbjudande.
Beskedet kommer sedan nyhetsbyrån Bloomberg rapporterat att Keith Gill, också känd som ”Roaring Kitty” på Youtube, utnyttjat en option som ger honom mer än 50 000 Gamestop-aktier för 12 dollar styck. Detta sker samtidigt som Gamestop-aktien för vanliga köpare ligger på cirka 173 dollar styck.
Gill var en pådrivande röst i den kampanj på sociala medier som i slutet av januari i år lyfte Gamestops aktie till en topp på 482 dollar. Det kan jämföras med en kurs på cirka 20 dollar vid årsskiftet.
Gå till toppen