Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

PSG-stjärna dömer ut planer på ny liga

Spelarna har hittills inte kommenterat planerna på en superliga. Nu bryter Paris SG-stjärnan Ander Herrera tystnaden – och sågar idén: ”Jag tror inte på att de rika stjäl det folket har skapat, som inte är något annat än den vackraste sporten på jorden”, skriver mittfältaren på Twitter.

PSG:s Ander Herrera, till höger. Arkivbild.Bild: Michael Sohn/AP/TT
Paris SG har ännu inte bekräftat att man är med i planerna om en ny superliga. Dock återstår tre ännu icke namngivna lag som ska ingå i den fasta gruppen av 15 klubbar, och enligt AFP är två av dessa franska.
Oavsett om PSG är en av dessa klubbar eller inte, är åtminstone en av storklubbens spelare kritisk till utbrytarligan.
”Jag förälskade mig i den moderna fotbollen, supportrarnas fotboll, med en dröm om att se laget i mitt hjärta spela mot de största. Om den här europeiska superligan blir verklighet är drömmen över”, skriver spanjoren i ett inlägg på Twitter.
”Jag älskar fotboll och kan inte fortsätta att tiga om det här. Jag tror på en förbättrad Champions League, men inte på att de rika stjäl det folket har skapat, som inte är något annat än den vackraste sporten på jorden”, fortsätter Herrera.
Herrera har tidigare spelat för Manchester United, som är en av de tolv klubbarna som vill starta superligan.
Gå till toppen