Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Var tionde 18-24-åring i Laholm är arbetslös

Antalet unga arbetslösa (18-24 år) i Laholm steg med drygt 40 procent under coronapandemins första år. Efter en snabb uppgång har siffrorna börjat sjunka och kurvan pekar nu åt rätt håll, menar Mikael Sturesson på Arbetsförmedlingen Halland.
– Vi hoppas att det blir lättare det här året, men det får konsekvenser på sikt om vi inte kan få ungdomarna i arbete.

En stor anledning till att unga drabbats hårdast på arbetsmarknaden under pandemin är att företag inom besöksnäring och restauranger haft det oerhört tufft på grund av de omfattande restriktionerna.Bild: Vidar Ruud
Det är definitivt ingen hemlighet och överdrift att coronapandemin påverkat såväl den globala som lokala arbetsmarknaden och ekonomin hårt. Pandemin har funnits i vårt samhälle i drygt tolv månader och det går nu statistiskt göra bokslut för året som gått och se hur den påverkat arbetsmarknaden i Laholm och Halland.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen