Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Insändare: ”Utepub risk för ökad trängsel vid Kvickbadet”

Annette Johansson tycker till om Hamnkrogens satsning.

Enligt en artikel i fredagens HD planeras för utökad servering på kajkanten i Höganäs. Det är trevligt med liv i hamnen, och roligt när någon vill satsa på verksamhet i en liten ort som Höganäs.
Men tyvärr är den tilltänkta platsen illa vald.
Det lilla trädäcket ligger precis där det under sommarsäsongen är som svårast att komma fram för den som vill till badet, bastun eller ut på piren. Här kommer vagnar med båtutrustning, badande på väg till rullstolsrampen, människor som bär på SUP-brädor och badringar, föräldrar och barn ligger på mage längs kanten och fiskar krabbor.
Det är en smal passage mellan muren och staketet runt trädäcket. Även utan cyklar längs muren är det trångt. Det är en flaskhals som är besvärlig och ibland otrevlig även utan krav på pandemisäkra avstånd.
Själva trädäcket är vid vackert väder fullt antingen av cyklar eller med solande, och området runt om fullt av cyklar och av glada människor på väg till och från badet. Det är ett naturligt ”expansionskärl” när det stora soldäcket blir fullt.
En servering här skulle öka trängseln och försämra framkomligheten ännu mer.
Det finns ett antal sökbara rubriker från HD i fjol om  trängseln vid Kvickbadet för den som glömt hur det var!

Annette Johansson

Gå till toppen