Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mathjälp till barn släpps in i Venezuela

Venezuela och FN:s livsmedelsprogram WFP är överens om att förse 185 000 skolbarn med mat i år.

Skolbarn i Venezuela ska få matstöd från WFP. Arkivbild.Bild: Ariana Cubillos/AP/TT
– Det här är det första steget i en serie av ambitiösa projekt som kommer att ge livsmedelsstöd till alla i Venezuela, sade president Nicolás Maduro i ett tv-sänt tal från presidentpalatset, där WFP-chefen David Beasley också deltog.
Antalet undernärda barn i Venezuela har ökat sedan landet drabbades av en utdragen ekonomisk kris. Många har inte råd att köpa tillräckligt med mat och landets vårdsystem kan inte ge mycket hjälp. I en färsk studie bedömdes 16 procent av barn under fem år i fem delstater lida av akut undernäring.
Förhoppningen är att programmet ska kunna växa till 1,5 miljoner barn i slutet av skolåret 2022–2023, skriver WFP i ett uttalande.
Hjälporganisationer har länge pressat Maduro att tillåta dem att ge livsmedelsstöd i Venezuela. Oppositionen i landet har hävdat att Maduro ställt politiska motkrav för att släppa igenom stödet, något som presidenten själv har nekat till.
– Tack för att du låter oss vara självständiga och inte låta någon del av vårt arbete politiseras av någon, sade Beasley i sändningen.
Gå till toppen