Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spångens gästgiveri till salu – för sex miljoner

Efter 17 år med samma ägare är Spångens gästgiveri utanför Ljungbyhed till salu igen. Utgångspriset är sex miljoner kronor.
– Den kräver lite uppdatering, men det kräver en stor fastighet alltid, säger mäklaren Gunilla Zaar.

Spångens gästgiveri har byggt sitt varumärke på klassiska smörgåsbord och som spelplats för en av filmskådespelaren Edvard Perssons filmer från 30-talet. De senaste åren har ryktet blivit något skamfilat.Bild: Niklas Gustavsson
Klassiska gästgiveriet Spången, med huvudbyggnad från1856, har de senaste åren drivits av olika entreprenörer sedan det några år under flyktingkrisen fungerade som flyktingförläggning.
Nu är hela fastigheten till salu, 170 kvadratmeter med restaurangen och 40 enklare hotellrum i olika byggnader. Även fiskerättigheter till Rönne å, som rinner förbi strax intill, ingår i fastigheten. En fristående villa ingår också.
Mäklaren Gunilla Zaar hoppas på en köpare som vill och kan ge Spångens gästgiveri en ny renässans.
– Med tanke på hur branschen tagit stryk i coronatider tycker jag att intresset är stort. Det är roligt, den förtjänar att leva vidare, säger hon.
Spångens gästis från 2010. Nu säljs det och förhoppningen är en köpare som brinner för verksamheten.Bild: Niklas Gustavsson
Drömköparen är en entreprenör som vill både äga och driva en verksamhet.
– Då får man någon som brinner för det. Med en passiv ägare får man kanske mindre drivna krögare, säger hon.
Läget strax utanför Ljungbyhed är inte allt för långt bort från Söderåsens nationalpark och med friluftsinriktade arrangörer för häst, kanot och vandring i närområdet. Därför borde stället vara bra för den entreprenör som vill rida på hemestervågen och paketera boende, mat och upplevelser, tycker hon.
Spångens gästgivaregård 1956. Bild från Klippanfotografernas bildarkiv.Bild: Egon Rangbo
– Det finns en verksamhet i lokalerna nu som kämpar på, den följer med i köpet, och alla tillstånd är på plats. Sedan är det upp till en ny ägare vilken inriktning man vill ha, säger Gunilla Zaar.
Att fastigheten är till salu just nu menar hon har naturliga orsaker.
– Allt har en början och ett slut för ett innehav och det här kräver lite mer aktiviteter än att bara ha en hyresfastighet.
Spångens trädgårdscafé som det såg ut för 100 år sedan. Bild från Blomgrens arkiv, Klippans hembygdsförening.Bild: Axel Blomgren
Gå till toppen