Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Folkkär keramikveteran och nykomling får stipendier

2020 års Thellstipendiat heter Klas-Göran Klaesson – mer känd som Klase jr. Samtidigt delas det första stipendiet till Ove Thornblads minne ut till den betydligt yngre Tim Droppo.
– Det känns som en fjäder i hatten, säger Klas-Göran Klaesson.

Efter att Klas-Göran Klaesson lämnade sin verkstad för ett par år sen har han börjat hänga på Keramiskt center. Nu blir han 2020-års Thellstipendiat och premieras med 15 000 kronor för sin insats inom keramiken.Bild: Anders Malmberg
Sen 2017 har Thellstipendiet delats ut på Keramiskt center. Men ifjor satte pandemin käppar i hjulet. Men nu står det klart att 2020 års stipendiat heter Klas-Göran Klaesson Klase jr. Han får utmärkelsen för sin mångåriga insats, folkkära verk som måsar och clowner, men även för sin långa insats som lärare och inte minst keramikrelieferna på hamnpiren som numera är uppe i 3 000 stycken.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen