Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Digitalt valborgsfirande – men kommunens äldre får njuta av skönsång

Valborgsfirandet i Åstorp blir digitalt i år. Men boende på Vidåsen, Backsippan och Astern kan se fram emot livemusik när kulturskolans orkester sjunger in våren på kommunens äldreboende.

Valborgsfirandet i Åstorp blir digitalt i år. Kommunens äldreboenden får påhälsning av Kulturskolan.Bild: Patrick Persson
När Åstorps kommun inte kunde ordna något större valborgsfirande på grund av pandemin, ställde de frågan till Kulturskolan som spånade fram ett flertal lösningar.
– Alla ratades när vi skulle begära polistillstånd. Så det slutade med en spelning på äldreboendena, då är det deras mark vi står på, säger Harriet Jönsson, kulturskolechef.
Med start klockan 14 på valborgsmässoafton spelar de på Vidåsen, därefter besöker de Backsippan och Astern. Tio elever och tre lärare från Kulturskolan spelar för de boende.
– Eftersom det inte finns något större event för medborgarna på Valborg kom ett förslag att Kulturskolans elever kanske kunde gå förbi äldreboendena kommunen så att det blir lite musik i alla fall.
Konstfilmer och konserter med eleverna från Kulturskolan läggs ut på kommunens hemsida för att sprida stämning under valborgsfirandet och som en hälsning till våren.
Ett konstquiz kommer att finnas i centrum för den som är sugen på en tipsrunda, vinnarna belönas med konstverk skapade av konstnärerna Ingela Ihrman och Frida Peterson.
Gå till toppen