Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klippanbo döms för oprovocerad misshandel

25-åringen kände sig hotad under den blöta festnatten i Helsingborg. Nu döms han för misshandel efter att ha gett sig på en man utan provokation.

Festnatten i Helsingborg blev en dyr historia som slutade med en misshandelsdom och dryga dagsböter.Bild: Johan Nilsson/TT
Den 25-åriga Klippanbon hade åkt till Helsingborg tillsammans med en kompis för en utekväll. Under den nattliga promenaden till ett av stadens uteställen passerar de Stortorget, där duon stöter på två andra män.
Sällskapen passerar varandra, men Klippanbon tar tag i en av männen och fäller honom till marken. Mannen skadar hakan och den ena handen i fallet.
Senare under natten omhändertogs Klippanbon av polis eftersom han var påtagligt berusad.
25-åringen har berättat i förhör att han upplevde att situationen var hotfull och att han var tvungen att försvara sig. Han uppger att han tidigare har misshandlats och rånats i Helsingborg och därför är misstänksam när han vistas utomhus nattetid.
Men tingsrätten slår fast att det inte fanns något uttalat hot. Han döms därför för misshandel.
Straffvärdet motsvarar en månads fängelsestraff. Men mannen är tidigare ostraffad och får därför en villkorlig dom och dagsböter på 16 000 kronor. Han ska även betala skadestånd på 7000 kronor.
Gå till toppen