Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: ”Nu får det vara nog”

I november hölls fullmäktige på parkeringsplatsen framför kommunhuset i Bjuv. På måndag 26 april vill majoriteten ha samma lösning igen,Bild: Britt-Mari Olsson
Nu får det vara nog. Nu har vi sedan mer än ett år väntat på en digital lösning för våra kommunfullmäktigemöten. Alla andra kommunala möten fungerar sedan länge via digital media.
Kommande kommunfullmäktige 26 april klockan 18 ska hållas utomhus på parkeringen vid kommunhuset efter inställda möten i februari och mars.
Större delen av Sverige har idag sina möten och träffar via digitala system, allt ifrån Sveriges riksdag, regionfullmäktige, olika företag, till den mindre nämnden i en kommun och detta fungerar.
Men i Bjuvs kommun ser inte ordförande Pia Trollehjelm, Sverigedemokraterna och 1:e vice ordförande Patrik Fors, Moderaterna möjligheten att ha ett digitalt kommunfullmäktige möte innan man införskaffat ett ”säkert” system.
Ett ”säkert” system som dels säkert kostar stora pengar och som troligen har svårt att fungera hela vägen säkerhetsmässigt hem till den enskilde fullmäktigeledamoten. Att på detta sätt ignorera ett digitalt arbetssätt som ett stort antal av Sveriges kommuner använder sig av idag är hårresande.
Vi från oppositionen i Bjuvs kommun kommer inte att närvara på detta utomhusmöte den 26 april utan förutsätter att detta kan ske digitalt.
Anders Månsson (S) gruppledare kommunstyrelsen
Christer Landin (S) 2:e vice ordförande kf
Nils Nilsson (C)
Urban Berglund (KD)
Krister Bergsten (L)
Leif Johansson (V)
Gå till toppen