Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Varg vid gård skjuten – jaktbrott misstänks

En man misstänks för jaktbrott sedan han skjutit en varg i Eda kommun i västra Värmland. Mannen uppger att vargen gick mycket nära hans sambo och ett barn i treårsåldern, rapporterar SVT Värmlandsnytt.

En varg som uppges ha kommit mycket nära människor blev skjuten i Värmland. Nu är en man misstänkt för jaktbrott. Arkivbild.Bild: Paul Kleiven/TT/NTB
Vargen uppges ha dykt upp när kvinnan och barnet var ute på familjens gårdsplan. Kvinnan försökte skrämma bort rovdjuret genom att kasta sten mot det, men det gav inget resultat.
När mannen kom ut, lyckades han skrämma bort vargen. Men den kom tillbaka igen.
– Jag jobbar i skogen och inte är ett dugg rädd för vargar, men den här betedde sig som ett tamt djur. Jag ville inte skjuta, men jag var rädd att vargen skulle återvända fler gånger, säger mannen till SVT Värmlandsnytt.
Mannen sköt mot vargen, varpå djuret gav sig av. Mannen följde efter med bil, eftersom han inte visste hur skadad vargen var.
– Plötsligt kom vargen upp ur ett dike precis framför bilen och jag körde på den, säger mannen.
Efter det kände han sig tvungen att avliva vargen.
Händelsen skedde i lördags. Mannen är nu skäligen misstänkt för jaktbrott, uppger polisregion Bergslagen. Utredningen leds av en åklagare vid riksenheten för mål om miljö och arbetsmiljö.
Gå till toppen